Legyen kiliti a kezdőlapom!
Menüsor

Térkép    Történelem    Intézmények    Egyházak    Egészségügy    Túrák    Siófok  
Egyesületek    Hírességeink    Sportélet    kiliti képekben    Siófokinapilap      Civilház     Látnivalók

Főoldalra vissza!

Megemlítendők

Erre az oldalra azok a tevékeny polgárok kerülnek,
akik Kilitiért munkájukon kívül is tesznek (tettek) valamit, vagy művészetükkel,
tehetségükkel, valamely tettükkel öregbítik településünk hírnevét.
Kérjük azok jelentkezését, akik hasonló személyekről tudnak,
a vendégoldalon jelezzék, hogy honlapunkra felkerülve, velük is büszkélkedhessünk!

"Ha mindennap csak 1-1 órát teszünk környezetünkért, akkor sokkal szebb lesz minden."

Karda Imre (1919 - 1998)

Népi Iparművész. Erdélyben született Korondon, Kilitire nősült. Azóta itt alkotta legszebb munkáit, művészetével gazdagította településünket. Szülőföldjén tanulta a mesterséget, a színes népi kerámiák készítését, de specialitása a fekete kerámia volt. Megkapta a "Népművészet Mestere" címet. A város 10. évfordulóján Siófokon önálló kiállítása volt. Kilitiben nyugszik.

Bátor Mihály

1939-ben Rákospalotán született, de 1 éves korától Kilitin él. Fémesztergályos szakmája mellett elhívatottságot érez a fafaragás iránt. Népművész, a somogyi motívumok mestere. Csodálatos domborműveit fára, csontra, magra, szarura faragja. Készít bútort, ostorokat, kürtöt. Művészetét számos oklevéllel és díjjal ismerték el.

Róka Gyula

1932-ben született Balatonkilitin. Néptanító Balatonendréden, majd Siójuton. Balatonszabadiban iskolaigazgató, majd siójuti tanítóként ment nyugdíjba. A siójuti falumúzeumot ő hozta létre. Fafaragó népművész. Somogyi motívumokat készít. Kiállítása volt Budapesten, Siófokon és Siójuton.

Nagy Sándor (1949 - 2005)

Balatonszemesen született, de 1959 óta Kilitiben élt. Ő alakította a Royal Sütöde Kft-t. Magánemberként élete minden szakaszában segítette, támogatta környezetét. A rendszerváltás óta 3 ciklusban is megválasztották Önkormányzati képviselőnek. Igen sokat tett választókerülete és az egész Kiliti városrész fejlődéséért.

Móritz József

Kilitiben élő fafaragó művész. Puskatusokra és faliképekre leginkább vadászati témájú jeleneteket farag, de akár fotóról is elkészíti műveit. Legismertebb munkái: A Ráckeresztúr és Szent László összetartozásának emlékére készített Szent László szobor. Valamint Verőcén az "Életfák", melyek faragásában társként vett részt. Az egyik a Csodaszarvas legendáját dolgozza fel. A másik az "Emese álma" címet viseli.

Tóth Lajos (1954 - 1999)

Kaposváron született, tanulmányai után Tabon tanított a Rudnay Középiskolában, majd Siófokon és Balatonkilitin 1986 óta magyar és népművelő szakot oktatott. Diákjait kirándulni vitte, majd megfürödtek a Balatonban, és egy hirtelen támadt vihar besodorta a tanulókat a mélyvízbe. Tóth tanár úr gondolkodás nélkül mentette őket, de sajnos ő már nem élte túl.

Ujvári István

Siófokon született 1970-ben. Vállalkozó, vendéglátással és szolgáltatással foglalkozik. A Városi Sportcentrum vezetője. Az 1998-tól a képviselőtestület tagja. Fő célkitűzése, hogy a választó-kerülete, illetve az ott élők életkörülményei javuljanak. A képviselőtestületben tanácsnok, és a sport ügyekkel kapcsolatos teendőket látja el. Tagja a Pénzügyi és Tulajdonosi Bizottságnak. 2006-tól ismét 4 évre megnyerte a szavazók bizalmát. A "Kilitiért Egyesület" Elnökeként is igyekszik minél többet tenni a település szépítéséért.

Németh Lajos

2002-től a Cigány Kissebbség elnöke volt. 2006-tól a Somogy-megyei Közgyűlés tagja. (FIDESZ) Valamint a Siófoki Képviselő Testület Pénzügyi és Tulajdonosi Bizottságának kültagja.

Nagy Sándorné

1951-ben született Balatonkilitin. Születésétől e településen él és a közösségért munkálkodik. Családi vállalkozásuk a "Royal" sütöde Kft. 2005.05. hónapjától a siófoki képviselőtestület tagja, függetlenként került be. A "Kilitiért Egyesületben" 2002 óta önzetlenül tevékenykedik a település szépítése, fejlődése érdekében. Célkitűzése a lakosság összefogása, és életkörülményeinek javítása. 2006-ban újra megválasztották a 10-es sz. választókörzet képviselőjének. Valamint alpolgármesternek.

2006-tól a bizottságok kültagjai az Önkornányzatban:

Kiliti városrészből az Idegenforgalmi és Rendészeti Bizottság kültagja: Oroszvári Gyuláné. A városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság kültagja: Csanádi József és Herencsár Attila.

..

..

..

..

..